Jasmijn vertelt in deze blog over haar zoektocht naar een studentenkamer. Dat viel best tegen!
Na heen en weer reizen tussen Vlissingen en Rotterdam lukte het gelukkig toch om een kamer te vinden. Ze geeft aan waar je op moet letten als jij ook een kamer zoekt of in de toekomst op kamers wil gaan.

Hoi, ik ben Jasmijn en in deze blog zullen jullie meer over mij en mijn studiekeuze te weten komen. Ik kan jullie alvast verklappen dat het ook bij mij toch iets ingewikkelder was dan ik van tevoren had gedacht. Ik heb mijn studie uiteindelijk met een soort omweg gekozen.
Studiekeuze verhuizen naar de grote stad

Thuisblijver

Toen ik in de zesde klas VWO zat en we het over studies hadden in de klas, vertelde ik dat ik thuis wilde blijven wonen. Ik vond het op dat moment prima om nog thuis te blijven. Ik had geen redenen om per se weg te willen, zoals sommigen dat wel hadden. Toch veranderde mijn mening hierover al snel, toen ik zag dat bijna iedereen uit mijn klas op kamers in een andere stad ging wonen. Ik was een van de weinige die in Zeeland achterbleef en thuis bleef wonen.

Jasmijn: “Toch veranderde mijn mening al snel, toen ik zag dat bijna iedereen uit mijn klas op kamers in een andere stad ging wonen.”

Op kamers: eigenlijk toch wel leuk…

Toen ik langs ging bij oud-klasgenoten die een jaar later op kamers woonden, zag ik pas hoe leuk het eigenlijk was. Op dat moment besloot ik dat ik ook op kamers wilde, als ik buiten Zeeland ging studeren. Vanaf dat moment begon ik er heel erg naar uit te kijken om mijn eigen kamer in een andere stad te hebben.

Toelating studie: op zoek naar een kamer!

Studiekeuze to do list verhuizen studentenstad

In de zomervakantie kreeg ik te horen dat ik was toegelaten voor de studie geneeskunde in Rotterdam. Ik kon eindelijk een kamer gaan zoeken! Ik had van tevoren al wat tips gekregen over sites waar je je kan inschrijven. Hierbij kom je op een wachtlijst en hoe langer je staat ingeschreven hoe meer kans je maakt op een kamer. Hierdoor had ik me al ruim voordat ik wist dat ik zou worden toegelaten ingeschreven. Ik had daarom ook verwacht dat ik vrij snel een kamer zou hebben, maar dit viel flink tegen. Ik heb aardig wat kamers bezocht en gehospiteerd, maar steeds stond ik net niet lang genoeg ingeschreven of werd iemand anders gekozen.

 

Jasmijn: “Ik heb aardig wat kamers bezocht en gehospiteerd, maar steeds stond ik net niet lang genoeg ingeschreven of werd iemand anders gekozen.”

Eerst heen en weer reizen: 5 uur opstaan

Doordat het bij mij best lang duurde om een kamer te vinden, heb ik de eerste maanden heen en weer moeten reizen tussen Vlissingen en Rotterdam. Op zich vind ik in de trein zitten nooit erg, maar als je zo’n vier uur per dag moet reizen is dit absoluut niet aan te raden. Ik had een onregelmatig rooster waarbij ik soms tot 23.00 les had. Vervolgens moest ik nog twee uur naar huis reizen waardoor ik rond half 1 pas thuis was en de volgende ochtend weer om 5 uur op moest staan om weer op tijd op school te zijn. En daarbij komt ook nog eens dat het regelmatig voorkomt dat de treinen niet volgens schema rijden, en wanneer je een tentamen hebt is dit niet zo’n fijn idee.

Toch gevonden: inrichten maar die kamer!

Ik was daarom ook erg blij toen ik eindelijk een kamer had. Sommige mensen moeten erg wennen wanneer ze net op kamers zitten, maar dit heb ik eigenlijk niet gehad. Ik vond het heel erg leuk om mijn kamer in te richten en meubels te verzamelen. Ook vond ik het erg fijn om echt zelfstandig te zijn, zelf boodschappen doen, koken en vrienden uitnodigen wanneer je maar wilt. Het wonen in een andere stad vond ik ook erg leuk. Je kan echt merken dat er in deze steden meer studenten wonen, er zijn bijvoorbeeld veel meer dingen te doen buiten je studie om.

Omdat ik een tijdje naar kamers heb gezocht op verschillende manieren, geef ik jullie in de volgende blog graag wat tips.

Groetjes, Jasmijn

Laat een reactie achter