Hoi, ik ben Jasmijn en in de komende blogs zullen jullie meer over mij en mijn studiekeuze te weten komen. Ik kan jullie alvast verklappen dat het ook bij mij toch iets ingewikkelder was dan ik van tevoren had gedacht. Ik heb mijn studie uiteindelijk met een soort omweg gekozen.

School en studiekeuze: van makkelijk naar moeilijk

De basisschool en middelbare school zijn wat keuzes betreft makkelijk geweest voor mij. Je doorloopt een pad, wat min of meer al voor je is uitgelegd. Af en toe moet je hier en daar een steentje erbij leggen, maar over het algemeen hoef je zelf vrij weinig te doen.

Jasmijn: Het is niet erg om niet direct te weten wat je wil of om later van studie te wisselen, maar voor jezelf kan het wel vervelend zijn en het kan anders lopen dan je had gehoopt of verwacht.

Maar dan opeens stopt het pad en word je vrijgelaten in een wereld vol met keuzes en beslissingen. Je wordt geacht een keuze te maken, die een grote invloed kan hebben op de rest van je leven. Dit kan een makkelijke keuze zijn, maar voor veel jongeren is het dat niet. Het is niet erg om niet direct te weten wat je wil of om later van studie te wisselen, maar voor jezelf kan het wel vervelend zijn en het kan anders lopen dan je had gehoopt of verwacht.

Mijn studiekeuze ging dus anders dan gehoopt of verwacht

Dit was bij mij ook het geval. Via deze manier kwam ik bijvoorbeeld bij Wim Slabbekoorn van Tussenjaar Zeeland terecht. Hier zal ik in een latere blog nog een keer op terug komen. Ik wil deze eerste blog vooral gebruiken om mezelf kort voor te stellen, zodat jullie een idee hebben wie er achter deze geschreven stukjes zit.

De studiekeuze van Jasmijn bij Tussenjaar ZeelandEven voorstellen

Ik ben Jasmijn. Op dit moment ben ik twintig jaar. Ik typ deze blogs vanachter mijn laptop in Vlissingen, waar ik ben geboren en nog steeds woon. Ik vind een heleboel dingen leuk om te doen. Op dit moment hou ik me vooral bezig met fotograferen, filmen, lezen, zwemmen en natuurlijk schrijven.

In de komende blogs zullen jullie meer over onder andere mij en mijn studiekeuze te weten komen. Ik kan jullie alvast verklappen dat het ook bij mij toch iets ingewikkelder was dan ik van tevoren had gedacht. Ik heb mijn studie uiteindelijk met een soort omweg gekozen.

Studiekeuze kan best lastig zijn

Ondanks dat je nooit weet wat je in de toekomst gaat doen, stuurt een studie je toch vaak een bepaalde richting in. Daarnaast zijn er tegenwoordig ontzettend veel studies. Het kan daarom best lastig zijn om nu al te bepalen wat je interessant vind en waar je graag meer over zou willen leren.

Daarom denk ik dat het erg belangrijk is om goed over je keuze na te denken. Zeker met 1 mei als uiterste inschrijfdatum in het vooruitzicht, kan dit soms behoorlijk wat stress opleveren. Zelf vond ik deze periode op de middelbare school lastig. Jarenlang werk je naar de eindexamens toe. Terwijl je druk bezig bent om alle examenstof in je hoofd te stampen, moet je je ook gaan verdiepen in de wereld van studies, scholen en nieuwe steden.

Geen expert studiekeuze,  maar toch…een ervaring rijker

Daarom zal ik vanaf nu blogs schrijven over mijn eigen ervaringen. Ik ben absoluut geen expert en ik ben zelf ook nog niet zo lang een student. Toch hoop ik dat mijn blogs kunnen helpen bij anderen die ook nog twijfelen of op dit moment nog helemaal niet weten wat ze willen. Ik kijk ernaar uit om blogs te schrijven, volgende week kunnen jullie een nieuwe blog van mij verwachten, waarin ik in zal gaan op mijn eigen studiekeuze.

Laat een reactie achter