Wil je een tussenjaar gaan nemen? Of ben je er al mee begonnen?
Ik kan inmiddels uit ervaring spreken, dat er maar weinig gepland wordt….
“Ik zie wel wat ik ga doen”. Beetje freewheelen, chillen enzo…
Mijn advies: Doe dat vooral niet!

Plan, planning en doelen in je tussenjaar?

Isabel Provoost won bijna The Voice of Holland tijdens haar tussenjaarAls je van plan bent om een tussenjaar te nemen is het verstandig om een plan te maken en een planning.
Je kunt zelfs doelen stellen en op een tijdlijn zetten, zodat je overzicht krijgt van de inhoud van je tussenjaar.
Of misschien wil je wel een mijlpaal halen, zoals een sportieve of muzikale prestatie? (Isabel Provoost werd 2e bij The Voice of Holland, tijdens haar tussenjaar!)

Workshop tussenjaarplan
Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een workshop om een tussenjaarplan te maken: leuk voor ouder(s) met zoon of dochter. Lekker creatief aan de slag om samen tot nieuwe inzichten en ideeën te komen.
We gaan dan samen vormgeven aan jouw tussenjaarplan, zodat je de deur uit gaat met een goed gevoel over het nemen van jouw tussenjaar. Het is geschikt voor iedereen die op mbo, havo of vwo zit en die van plan is om een tussenjaar te nemen.

De ervaring leert dat veel jongeren naar het buitenland willen. Iets met vrijwilligerswerk, of rondtrekken, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nu eindelijk wel eens naar je tante in Nieuw Zeeland wilt of een neef in Canada die je alleen van Facebook kent. Allerlei ingrediënten om een leuk tussenjaar te plannen.
Toch: ook in Nederland (in jouw omgeving) zijn er talloze mogelijkheden om een leuk en interessant tussenjaar te organiseren!

Tussenjaar Zeeland zorgt voor de inhoudelijke kant als het gaat om studiekeuze of loopbaankeuze.
Ook kunnen we helpen bij het vinden van een baan, zodat je je tussenjaar ook echt zelf kunt financieren en je plan kunt uitvoeren.

Laat een reactie achter