Als initiatiefnemer van Tussenjaar Zeeland lijkt het me gepast om iets te vertellen over mezelf!

Ik ben Wim Slabbekoorn, 44 jaar en woon in Middelburg met mijn gezin.
Getrouwd met Esther die in 2017 de opleiding tot babycoach deed en zich richt op begeleiding van jonge ouders en de allerkleinsten.
Ik heb 3 kinderen: mijn zoon Koen, 16 jaar zit in 4 Mavo, dochter Senne van 14 jaar in de 2e van de Havo en zoon Abel van 9 jaar zit in groep 6.

In 2017 heb ik een uitgebreide pilot gedaan met het Tussenjaar Zeeland. Inmiddels hebben 8 jongeren het programma doorlopen en geëvalueerd. Alles staat nu gereed voor nieuwe groepen jongeren die in een steeds drukker wordende omgeving tot keuzes willen en zelfs moeten komen. Keuzes die belangrijk zijn: bepalend voor waar je zult gaan werken en wat je in werk zult gaan doen. Daarbij wil ik ook benadrukken dat studiekeuze geen keuze is voor het leven: je kunt namelijk altijd bijsturen, bijscholen of zelfs omscholen.
Ik vind het in ieder geval leuk en belangrijk om jongeren te helpen bij een studiekeuze die past.

Ervaring
Ik heb sinds 2008 veel ervaring opgedaan als loopbaancoach. Ik heb bij Fluger Doelgericht Loopbaanadvies geleerd hoe je loopbaantrajecten aanpakt en heb inmiddels 100-en mensen geholpen om werk te vinden dat bij hen past.

Zelf ben ik een onderzoekend type en ik luister graag naar de verhalen van de persoon voor mij. Jouw verhaal is hele belangrijke input voor het maken van keuzes die bij je passen.

Ik ben ook helemaal weg van alles dat te maken heeft met het thema ‘talent’.
Talenten zijn zo ontzettend belangrijk en mooi: iedereen heeft iets dat hij/zij goed kan. En om daarmee aan de slag te gaan is echt een en al plezier voor mij! Als ik merk dat mensen gaan geloven in de talenten die ze bezitten, kan mijn dag niet meer stuk.
Talenten kun je goed ontdekken, oefenenen en doorontwikkelen. (talentontwikkeling) Zeker als je er een duidelijke focus op hebt: je kunt heel specifiek talenten of combinaties van talenten analyseren en benutten voor studie en loopbaan.
In het tussenjaar is dit een belangrijk onderdeel bij ‘your journey‘, jouw ontdekkingstocht zou je kunnen zeggen.

Biografie Wim Slabbekoorn
1973 geboren in Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen.
Al vanaf mijn 17e werk ik graag met jongeren bij Atlantic Bridge.
1996 Marketing HBO op HZ university of applied sciences
1996 – 2008 diverse commerciële en communicatiefuncties bij verhuurbedrijven, ICT en milieubedrijven en energiesector
2008 – heden zelfstandig coach bij Slabbekoorn Consultancy en Fluger Doelgericht Loopbaanadvies
Life is a journey is het merk dat ik gebruik voor coaching van Young Professionals (na de studie) en Tussenjaar Zeeland voor coaching op het gebied van studiekeuze. (voor de studie)
2010, 2012, 2015: Docent Communicatie HZ university of applied sciences,
2010-2013: jeugdwerker Jeugdorganisatie Protestantse Kerk Nederland
2017 Docent HRM HZ university of applied sciences, jeugdwerker Protestantse Kerk Vlissingen.

 

Laat een reactie achter