TUSSENJAARPROGRAMMA

Hoe zou het zijn als je weet wat je ECHT wilt?

Als je een keuze kunt maken, die ECHT bij jou past?

HOE ZOU HET ZIJN  ...

Als je niet meer in kringetjes rond draait bij je studiekeuze. Zal ik dit? Zal ik dat? Maar dat je weet wat je echt wilt. Dat je een duidelijke richting krijgt. Dat je voor de studiekeuze gaat die echt bij jou past. Dat je jezelf leert kennen en tot persoonlijke inzichten komt, die je he hele leven lang mee neemt.

Wij helpen jou de vicieuze cirkel te doorbreken. Want als je blijft doen wat je al deed, blijf je krijgen wat je altijd kreeg. Die cirkel doorbreken, dat kan, als jij maar weet waar jij op moet letten. Wij wijzen jou de weg. Wij helpen jou.
Studiekeuze in deze tijd is niet makkelijk: het aanbod van mogelijkheden en opleidingen is enorm.
Toch weten we zeker dat jij een goede, doordachte studiekeuze gaat maken: wij geloven namelijk in jongeren die bewust kiezen en zinvol bezig zijn met hun leven. En dan kies je het juiste!

KOM TOT NIEUWE INZICHTEN, GROEI EN KEUZE

Opnieuw kiezen vergt meestal veel meer dan ‘even een nieuwe keuze maken’. Je moet eerst jezelf heel goed leren kennen. Je moet een boost geven aan je persoonlijke ontwikkeling. Diep van binnen antwoord geven op de volgende vragen:

 • Wie ben ik echt?
 • Wat kan ik echt?
 • Wat wil ik echt?
 • Wat past bij mij?

Wij hebben een training ontwikkeld die jou daar echt bij gaat helpen, zodat

 • jij jezelf echt leert kennen en
 • jij de juiste studiekeuze kan maken

SCHRIJF JE DIRECT IN

en vul het formulier in.

Wij starten eind januari,
zodat jij vóór 1 mei jouw juiste studiekeuze kan maken.

WAAROM IK DIT DOE

Mijn hele leven kom ik al jongeren tegen die tal van vragen hebben op het gebied van zingeving. Vragen als ‘wie ben ik’, wat kan ik’, 'wat wil ik met mijn leven'. Maar zij hebben ook vaak moeite om keuzes te maken.  En dan met name de keuzes voor een studie of in hun loopbaan. Nu is keuzes maken een lastig proces. Je bent bang om fout te kiezen, zeker als je al een keer een foute beslissing hebt genomen. Maar ons programma is daarop juist ingericht.
Omdat ik geloof dat jongeren graag goed willen kiezen en kunnen kiezen, heb ik ons tussenjaarprogramma gemaakt om jou te helpen kiezen. We werken aan je persoonlijke ontwikkeling door jou de juiste vragen te stellen, de juiste materialen aan te bieden en jou in het keuzeproces te begeleiden.

Ik weet zeker dat er iets is waar jij goed in bent. Dat jij diverse talenten hebt. Het doet mij een groot plezier als jij die ontdekt en ermee aan de slag gaat. Als ik merk dat jij gaat geloven in de talenten die je bezit, kan mijn dag niet meer stuk.

In jouw studiekeuzetraject is je talenten analyseren en benutten voor studie en loopbaan een belangrijk onderdeel. Dat is jouw ontdekkingstocht. 'Is dit het wat ik echt wil?' 'Past dit bij mij?' 'Kan ik dit?'

Graag had ik vroeger iemand gehad, die mij geholpen had bij het maken van mijn studiekeuze. Die mij de juiste vragen gesteld had.

Wim Slabbekoorn

Wim Slabbekoorn

Gecertificeerd consultant van:

logo-career-direct

Career Direct® is a registered trademark of Crown.

MIJN TUSSENJAARPROGRAMMA (en waarom die werkt)

Er zijn tal van studiekeuze assessments, vragenlijsten of testen om richting te krijgen in het maken van een studiekeuze. En velen hebben zo iets ook wel gebruikt. Een voordeel van het gebruik hiervan is dat je je serieus bezig houdt met het kiezen van je studie. Het nadeel echter is dat deze assessments, vragenlijsten of testen meestal maar raken aan een klein gedeelte van wat voor jouw keuze van belang is.

Onze oplossing

We helpen je om op een op een creatieve en uitdagende manier te ontdekken wie je eigenlijk bent en wat jij graag wilt. In 4 maanden weet jij waar je naartoe wilt en vooral hoe je dat wilt doen. In drie stappen ga je aan de slag om te ontdekken wat jouw kracht is.

 • Your Story
 • Your Journey
 • Your Choice

Door deze stappen te volgen ga je duidelijker zien hoe jij tegen het leven aankijkt. Het geeft je zelfvertrouwen en richting om een goede keuze te maken voor je studie of je werk.

Daarnaast leer je methodieken om je gevoel voor de richting die je op wilt en je creativiteit een boost te geven. Vragen op het gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling gaan we daarbij zeker niet uit de weg.

Wij helpen je inzicht te krijgen in wie je als persoon bent, waar je goed in bent, wat je zoekt in studie en werk en waar je interesses liggen. Daarmee ontstaat kennis van hoe jij in elkaar zit: wel zo prettig, want je zult er rust door ervaren!

We noemen het ook wel: inzicht in jouw unieke ontwerp, want er is niemand zoals jij!

Op het moment dat je woorden kunt geven aan jouw 'ontwerp' wordt het voor jou helder welke studies en loopbaanrichting(en) bij jou passen. Je krijgt een helder beeld van jouw toekomst, ook al beseffen we dat er altijd factoren zijn die van invloed kunnen zijn in je werk en leven.

 

WAT GAAN WE DOEN? 

Het tussenjaarprogramma duurt 4 maanden. Een periode om gericht aan het werk te gaan met

 • Wie ben ik echt?
 • Wat kan ik echt?
 • Wat wil ik echt?
 • Wat past er echt bij mij?

Wij gaan op verschillende manieren aan het werk:

 • Individueel (online toegang tot onze materialen, video's en aanvullende opdrachten)
 • In een kleine groep leeftijdgenoten ervaringen delen (4 inhoudelijke dagen)
 • Persoonlijke coaching (2 skype calls voor individuele diepgang en inzoomen op jouw persoonlijke situatie)

De ideale mix van persoonlijk, in een groep en individuele begeleiding om tot jouw juiste studiekeuze te komen.

PRIJS: € 2000,-
incl. BTW
instap in september, januari, mei/juni

WAT KRIJG JE?

De structuur en begeleiding die jij nodig hebt om tot een weloverwogen keuze te komen

 • 4 dagprogramma's gedurende 4 maanden
 • 2 tussentijdse Skype calls van 30 minuten met je coach
 • Online omgeving met toegang tot opdrachten, informatie, artikelen, blogs en video's
 • Besloten online groep op Facebook of Whatsapp voor het delen van tips en artikelen
 • Materialen die nodig zijn tijdens de bijeenkomsten
 • Een terugkomdag een jaar nadat je het tussenjaarprogramma hebt doorlopen.

DE 4 INHOUDELIJKE DAGEN

 • 2 bijeenkomsten in Middelburg (9.30 -16.30 uur)
 • 2 dagen op externe locaties:
  • We maken een mini pelgrimstocht (zoals Santiago de Compostela) tussen Vlissingen en België.
  • En ook een dagje Gent speelt een rol in onze ontdekkingstocht.

ENTHOUSIAST GEWORDEN? GA VOOR JOUW STUDIEKEUZE!

Pelgrimage 2018

En vul het formulier in om je in te schrijven.

NOG BEHOEFTE AAN MEER PERSOONLIJKE INFORMATIE ?

 • Plan een persoonlijke skype in met Wim. Klik hier
 • Bezoek op zaterdagmorgen 12 januari de informatiebijeenkomst en kennismakingsochtend vanaf 10.00 uur in Middelburg.
  • Je maakt kennis met ons programma.
  • Je maakt ook meteen iets mee van onze aanpak.
  • Je hebt de mogelijkheid vragen te stellen.
  • Kom even proeven van onze methodieken en kijk of onze aanpak bij jou past.
 • Of stel je vraag via de mail

Wat anderen over mij zeggen?

Arvid - Tussenjaar Zeeland

Arvid

"Via een kennis hoorde ik van Wim en het programma Tussenjaar Zeeland. Na een fijn eerste gesprek met hem te hebben gehad, besloot ik mee te doen met het programma.
Wim is toegankelijk, open en komt spontaan over, maar ook inhoudelijk gaat hij diep genoeg. Hij heeft zijn programma goed voorbereid met nuttige, maar ook leuke hulpmiddeltjes.
Als deelnemer van het programma ben ik bewuster geworden van mezelf en mijn sterke kanten, waardoor ik een stuk zelfverzekerder ben om mijn studie tot een goed einde te brengen. Het maakt niet uit of je meteen na de middelbare school of noodgedwongen na het stoppen van je studie een tussenjaar hebt, Tussenjaar Zeeland van Life is a journey zal je tussenjaar verrijken."

Lindy Almekinders - testimonial

Lindy Almekinders

“Ik was in het september 2016 begonnen met een opleiding verpleeg & verloskunde op de HZ in Vlissingen. Ik besloot in december te stoppen.
Ik ging bij mezelf na wat ik dan nu wilde gaan doen en hoe ik mijn jaar verder zou gaan indelen. We gingen iemand zoeken die mij hierbij kon helpen en we kwamen uit bij Tussenjaar Zeeland.
Uiteindelijk ben ik er door het tussenjaar programma achter gekomen dat een toeristische opleiding beter past: die heb ik dan ook gekozen, ik studeer momenteel in Breda en heb het naar mijn zin.”